EHETI HETES - 03.28-31.

Három leves, négy főétel, és egy meglepetés desszert. Hogy a hétköznap is ünnepnap legyen. Legalább délben!

Részletek

Food Tourist - áprillis 13.

Turistáskodni jó. Közben helyi gasztronómiai specialitásokat megkóstolni még jobb. Végül rábízni magunkat a VÉLETLENRE és hatalmasakat kacagni…, na, annál már tényleg csak kevés jobbat lehet elképzelni.


Beneveznél egy ilyen utazásra? Akkor ülj fel a FOOD TOURIST járatára, és tegyél egy minden érzékre ható gasztrokulturális utazást a Hírös Gasztroszínház és a Spaletta Étterem és Sörház szervezésében!

A FOOD TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig érzékenyen, kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző nemzetek konyhái ihlette ételkülönlegességekre.

Színészek:
Bárnai Péter
Boncsér Sára Luca
Fodor Dávid
Réti Nóra

Rendező: Fodor Dávid

Séf: Kovács Attila
Produkciós vezető: Sárosi Gábor
Kommunikáció: Tóth Ákos Károly
Vizuális kommunikáció: Kara Dávid

Időpont: 2017. 04. 13. 19.00
Helyszín: Spaletta Étterem és Sörház (6000 Kecskemét Jókai u. 15.)
Jegyár: 7.900 Ft, ami magában foglalja az ötfogásos vacsora egy különleges, 3 tételes italkóstoló és a színházjegy árát.

Jegyek megvásárolhatók a helyszínen és a következő telefonszámon foglalhatók: 06 76 614 744

Információ: info@hirosgasztroszinhaz.hu
www.hirosgasztroszinhaz.hu

Részletek

Rita szörpjei a Spalettában

A remek kézműves szörpök anyukája ezt mondja magáról:

 

Soltvadkerten élek férjemmel és két gyermekemmel. Valójában az ő kedvükért fogtam neki a szörpkészítésnek. A család segítségével művelem a kis földterületet, ahol az alapanyagok megteremnek. Sokat járok ki a földekre, hogy megnézzem mennyit fejlődtek a növényeim, mennyit nőttek a gyümölcseim, hogyan változik a kert évszakról-évszakra.


A kert és a termék előállítás teljes mértékben összetartozik. A befőzés régi hagyomány, tradíció. Csinálták már dédanyáink, csinálták már nagyanyáink és csináljuk már mi is. Megpróbáljuk a tavasz, a nyár és az ősz ízeit elraktározni, üvegbe zárni. Nincs jobb érzés, mint amikor az ember kinyit egy üveg szörpöt vagy egy lekvárt és érzi a gyógynövények, a gyümölcsök aromáját, ez által kicsit újra a tavaszt, a nyarat és az őszt.


A kert mindig meghatározza a hangulatunkat, életünket. Ezt az érzést szerettem volna a termékeim mellé üvegbe zárni, bízva abban, hogy ezáltal mások is megérzik, hogy szívvel-lélekkel és kézzel készített finomságok mennyivel másabbak, mint nagyüzemi társaik.


A kert művelése során nem használunk mérgeket, erős vegyszereket. A területet az agrár-környezetgazdálkodási program előírásainak megfelelően műveljük, szem előtt tartva a környezettudatos gazdálkodást.


A befőzés során sem használunk tartósítószereket. Termékeim többgenerációs, hagyományos befőzési technikával készülnek.

Részletek