HETI MENÜ 06.20-23.

Új hét, új választós menü: három leves + négy főétel + meglepetés desszert

Részletek

Újdonságok az étlapon

Amikor kitaláltuk, hogy kecskehúsból készült ételekkel színesítjük az új étlapot, tudtuk, hogy nem lesz könnyű meggyőzni az embereket arról, hogy a kecskehús milyen finom. De aki kóstolta már a Kecske-batyut, a Kecske-rét, a Kecskeburgert, tudja, milyan különleges ez a hús.

Aki még nem kóstolta, olvassa el ezt a pár gondolatot! Aztán jöjjön, és bátran rendeljen kecskehúsból készült finomságot!

A KECSKE

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától. Az alföldi gazdák évszázadok óta foglalkoznak a juh mellett kecsketenyésztéssel is, de a kecsketej feldolgozásának és a tejtermékek kereskedelmi értékesítésének nem alakult ki nálunk hagyománya. Igaz, néhány éve a nagyobb üzletláncok forgalmazni kezdték a kecskesajtot, de a kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható.

Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. A táplálkozástudományi szakemberek egyértelműen bizonyították már a kecskehús magas tápértékét, a kevés zsírt tartalmazó hús könnyű emészthetőségét, ennél fogva feltétlen jelentőségét a diétás étkezésben. Ennek ellenére a legtöbb magyar, köszöni szépen, nem kér, ha kecskehússal kínálják.

Ez nagy bolondság nem tudják mit hagynak ki! A kecske hús mint a fent cikkrészletben is olvasható finom és egészséges. Nekem is voltak fenntartásaim a kecske hússal szemben főleg azért mert nagyon szeretem a kecskéimet. De sajnos a szaporulat vágása elkerülhetetlen volt.(kis bakjaink születtek)
A hús ízét leginkább a birkahúshoz lehetne hasonlítani, de annál finomabb. Főleg pörköltnek,de a kecskesült is nagyon finom.

(Forrás: mindenamikecske.hu)

Részletek

Debrecenben kéne enni

Meghívtak bennünket oda, ahol két napig biztosan kolbászból lesz a kerítés! Ki tart velünk?

Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőben: június 24-25. Debrecen, Békás-tó

Részletek